αποθήκευση και κατανάλωση

Πως να αποθηκεύσετε την σοκολάτα.

 

Ιδανικά, η σοκολάτα θα πρέπει να αποθηκεύεται σε ένα ελαφρώς δροσερό, ξηρό και σκοτεινό μέρος, μακριά απο άμεσο ηλιακό φώς, μακριά απο έντονες μυρωδιές και αρώματα και να προστατεύονται απο σχετικά υψηλά επίπεδα υγρασίας (πάνω απο 65%). Η βέλτιστη θερμοκρασία διατήρησης θα πρέπει να είναι μεταξύ 12-20 βαθμούς Κελσίου, οπότε δεν είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν σε ψυγείο.

Υπο αυτές τις ιδανικές συνθήκες, η μαύρη σοκολάτα μπορεί να αποθηκευτεί για εώς και ενάμιση χρόνο, όμως η ημερομηνία λήξης εξαρτάται και απο τα διάφορα toppings. Αυτός είναι ο λόγος που στην περίπτωση ορισμένων συνδυασμών μπορούμε να εγγυηθούμε την αρχική ποιότητα μόνο για τέσσερις μήνες. Η λευκή και η γάλακτος αποθηκεύονται για λιγότερο χρόνο, εώς και 1 έτος.

 

Πως να γευτείτε την σοκολάτα.

 

Πριν την γευσιγνωσία, συνίσταται να διατηρείτε την σοκολάτα σε θερμοκρασία δωματίου για λίγο έαν πριν ήταν αποθηκευμένη σε δροσερό μέρος ή ψυγειο. Η βελτιστή θερμοκρασία για κατανάλωση είναι περίπου 20 βαθμούς κελσίου. Αφού εχετε ανοίξει το πακέτο, εξετάστε προσεχτικά την επιφάνεια της σοκολάτας! Πρέπει να είναι κάπως γυαλιστερή. Στη συνέχεια ελέγξτε την μυρωδιά! Θα πρέπει να είναι άρωμα της γνήσιας σοκολάτας, αναμειγμένο με τα αρώματα των topping της επιλογής σας. Ιδιαίτερα αν η σοκολάτα έχει φρούτα ψυχρής αφυδάτωσης θα πρέπει να έχει παρόμοια μυρωδία με εκείνη των νωπών φρούτων. Τέλος ρίξτε μια ματιά στη σοκολάτα σας: Κάθε σοκολάτα chocoMe είναι μια υπόσχεση για μια ασυνήθιστη οπτική και αισθητική εμπειρία!

 

Τώρα ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε! Σπάστε ενα κομμάτι και δώστε βάση στον ήχο: Θα πρέπει να έχει ενα χαρακτηριστικό ήχο που προκαλείται απο την κρυσταλλική δομή του βουτύρου κακάο. Η ρωγμή πρέπει να " τρέξει" κατεθείαν και η σοκολάτα δεν θα γίνει θρύψαλα. Εαν κρατήσετε ένα κομμάτι σοκολάτας για λίγα δευτερόλεπτα στο χέρι σας, αρχίζει να λιώνει, επειδή οι σοκολάταες μας περιέχουν 100% βούτυρο κακάο και δεν αναμιγνύεται με φυστικοβούτυρο ή οποιοδήποτε άλλο φυτικό λάδι.

Εαν θέλετε να δοκιμάσετε και άλλες γεύσεις πιείτε λίγο νερό ή φάτε ενα κομμάτι μήλου. Καλή απόλαυση!!!